Gearchiveerde Nieuwsberichten van het Jaar 2022.

10 december 2022 Twee Olivier-bewoners zijn ‘Kreatief in Kerstsfeer’

Ook dit jaar is Moergestel een ‘kerstdorp’. Een van de activiteiten in het dorp is een expositie in galerie De Verdieping, op de eerste etage van Den Boogaard. Aan ‘Kreatief in Kerstsfeer’ doen twee kunstzinnige bewoners van Olivier mee.

Marjoleine exposeert keramisch werk, dat ze in het Moergestelse atelier van Ineke van de Loo het licht heeft laten zien. Ook bij zorgatelier Walap heeft Marjoleine de afgelopen jaren de kneepjes van het kunstvak geleerd.

Thijs toont het schilderij van zijn vader Bert, aan wie Olivier zoveel te danken heeft, samen met zijn hond Max. Ook de impressie in olieverf van zijn grootvader exposeert Thijs. In het Hilvarenbeekse atelier van Carla, de moeder van Tijn, heeft Thijs er het hele jaar op vrijdagen aan geschaafd. Ook bij Artenzo, creatieve dagbesteding van Amarant, is Thijs al jaren vaste klant.

‘Kreatief in Kerstsfeer’ is zaterdag 17 december van start gegaan. Van 11 tot 17 uur is de expositie tot en met 8 januari te bezoeken in de weekenden, inclusief tweede kerstdag.

 

^  naar Boven
10 november 2022 Vrijwilligersborrel

Na een paar jaar met corona, vonden we het tijd om de vrijwilligers weer eens in het zonnetje te zetten. Daarom hebben we op 4 november 2022 weer de vrijwilligersborrel georganiseerd.

De voorbereidingen worden in goede samenwerking voltooid. Van het regelen van een presentje, boodschappen en natuurlijk ook een gezellige uitstraling.

Leroy maakte samen met Marieke overheerlijke borrelplanken.

Junis, Harm en Tijn hebben onder leiding van Patrick de slingers opgehangen.

Marjoleine zorgde voor een leuke plant en iedereen droeg zijn steentje bij.

Er waren veel bewoners aanwezig en de volgende keer plannen we de avond zo in dat de Willem 2 supporters er ook bij kunnen zijn J

 

Toen de vrijwilligers kwamen werden ze meteen bediend met een kopje koffie of thee met een lekker plakje cake en/of een slagroomsoesje.

Door Junis werden ze welkom geheten en werd Hermia extra in het zonnetje gezet omdat ze 12.5 jaar vrijwilligster is bij Olivier. Dit zag ze niet aankomen, maar ze was enorm blij met haar beeldje, bloemetje en kaart. Daarna kregen alle vrijwilligers hun jaarlijkse bedankje van Jacqueline en Hanneke. Iedereen was erg verrast en blij met hun bon om zelf te besteden.

 

Iedereen kletste met elkaar, maakte grapjes en wat hebben we enorm met elkaar gelachen. De hapjes en drankjes gingen er goed in, wat zat iedereen lekker te smullen! Harm pakte tegen het eind van de avond zijn gitaar erbij voor leuke muziek en er werd zelfs mee gezongen.

 

Daarom is het ook niet gek dat de vrijwilligers zoveel complimenten gaven over de lekkere hapjes en de gezellige avond.

 

Wij hebben er van genoten samen met de vrijwilligers en de bewoners!

Dat is ook wel te zien aan de leuke foto’s!

 

Groetjes van Marian, Marianne, Sabrina en Ingrid

^  naar Boven
10 november 2022 Koningbal!

 

Afgelopen jaar kregen we van Marcel Meeuwis (Oud Willem-ll speler) de uitnodiging om met al onze bewoners bij hem Koningbal te komen spelen! Wat een leuke verrassing! Koning Bal is een recreatiecentrum in Baarle-Nassau waar hij eigenaar van is.
Zondag 28 oktober was het dan zo ver. De meeste bewoners konden mee, dus gezelligheid gegarandeerd.
Bij binnenkomst werden we verrast met lekkere worstenbroodjes, lekkernijen en drinken.
Aan enthousiaste (en mooie) dames werd ook gedacht, die hebben ons flink in de watten gelegd deze dag. De heren van Olivier fluisterden dit in mijn oren, dus vandaar dat ik het even benoem.
We hebben 2 teams gemaakt en daarmee erg leuke spelletjes gedaan, zoals voetgolf, een hockeyspel, midgetgolf, jeu de boules, basketspel en nog meer!

Daarna nog een prijsuitreiking gehad waarbij iedereen weer verwend werd met chocolade balletjes, en ieder team 1 winnaar.

Tijn en Guy waren de Koning!!

We hebben er van genoten en hopen dat hier veel mensen zullen komen, die net zo kunnen genieten als wij hebben gedaan.

We bedanken Marcel en collega’s en de deur staat hier altijd open voor jullie!

Groetjes Frank

 

 

 

^  naar Boven
6 augustus 2022 Meidenavond

Op vrijdag 15 juli stond er een meidenavond gepland, alle onze “meiden” hebben daar aan deel genomen. De mannen hebben toen spontaan een mannenavond georganiseerd en hebben de film “Taken” gekeken. Dat was een spannende actiefilm, de dames hadden de “opdracht” gekregen om pas na 21.30 uur thuis te komen omdat de film dan pas was afgelopen.
Het was prachtig weer en de dames zijn op de fiets/ met de auto naar “Klein Oisterwijk” aan de Oirschotsebaan gegaan. Ze hebben daar een terrasje gepikt en sommigen wat lekkers erbij genomen. Daarna nog wat rond gewandeld en gebruik gemaakt van de fitnessapparaten die er stonden. Zelfs Marjoleine wilde even proberen. Onderweg nog een ijsje gekocht die op het terras bij Olivier opgegeten werd. De dames kijken terug op een gezellig avond. Ook de mannen hebben het leuk gehad.

^  naar Boven
24 juni 2022 Wandelvierdaagse Moergestel

Eind juni hebben verschillende bewoners met ouders, vrijwilligers en teamleden de wandelvierdaagse gelopen in Moergestel.

Hier volgt het verslag van Leroy:
Ik heb vier dagen gewandeld, 5 kilometer per dag samen met mijn medebewoners Thijs, Harm, Patrick, Hanneke, Jacqueline, Tijn en Paulien. Ook met teamleden, ouders en vrijwilligers. Onderweg gezellig gezongen, gekletst en af en toe een grapje gemaakt. Onderweg hadden we een stop en kregen we een appel of peperkoek. De laatste dag van de wandelvierdaagse liep de harmonie voorop en stonden er mensen langs de kant, zo ook mijn moeder. Als verrassing kreeg ik van mijn moeder een knuffel en van mijn vader een biertje op het terras. Van Olivier heb ik een bloemetje en een snoep medaille gehad. O ja, ik heb ook nog een medaille gehad en een muntje voor een ijsje. Ik weet nog niet of ik volgend jaar weer mee loop, misschien ga ik dan helpen met de vrijwilligers van de wandelvierdaagse om kraampjes mee op te bouwen en theekannen te vullen.


^  naar Boven
18 juni 2022 Stralende zon boven Olivierfeestje

Het werd weer eens tijd de bloemetjes bij Olivier buiten te zetten. Door corona lukte het ons twee jaar op een rij niet om met z’n allen een feestje te vieren. Vaderdag 2022 sloegen we alsnog toe!

De banden werden aangehaald tussen team- en familieleden, maar ook onze trouwe vrijwilligers en de senioren van het Antonius Huis beleefden een even hete als gezellige middag onder parasol en boom.

The Blues Sparks, met Harm op elektrische gitaar, brachten er meteen de sfeer in. Hun podium was een trailer, die door BTT Intermodal gratis en voor niets ter beschikking was gesteld.

In de pauze was er ruim tijd voor iedereen om een parcours van Oud-Hollandse spellen af te leggen. Van spijkerpoepen tot koekhappen, van hamerspel tot balvanger.

Loempiaatjes en satéstokjes, vakkundig geregen door onze eigen bewoners, fietsten er zonder problemen in.

Over drie jaar bouwen we een nieuw feestje en zetten we de deuren ook weer open voor iedereen die Olivier een warm hart toedraagt.

En Tom voegt er ook nog een paar foto’s bij:

^  naar Boven
12 juni 2022 Special Olympics Golfen in Twente

Op 10,11 en 12 juni waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 waar Thijs en Guy deel aan hebben genomen op het onderdeel golf.

Beiden mannen zijn lid van Prise d’eau Golf in Tilburg alweer zo’n 5 jaar ongeveer.

Guy heeft geslapen in een hotel met de andere golfers, vrijwilligers en ouders van Prise d’eau. Thijs heeft met zijn familie 3 nachten geslapen in een vakantiehuisje in de buurt.

Op vrijdag 10 juni hebben ze een rondje gelopen in het stadion van Twente waar veel publiek was aldus Guy. Op zaterdag was er een open ronde, een soort selectie ronde en op zondag waren de echte wedstrijden.

Guy met zijn tevreden coach

Guy: het is goed gegaan, ik ben als eerste geëindigd en ga volgend jaar naar de World Games in Berlijn, 2 weken lang met mijn vader. Op de vraag waar hij goed in is antwoordt hij: de afslag (ver slaan), maar hij is ook goed in het korte spel. (wil je weten wat dat precies betekent dan vraag het maar aan Guy, hij kan er, vol enthousiasme, volop over vertellen.) Na even denken geeft hij aan dat hij ook goed is in de tiende hole (zeg maar de derde helft bij voetbal)

 

Thijs met zijn oom Henk

Thijs vertelt dat hij vierde is geworden in zijn categorie en hij heeft een soort medaille gekregen. Het weer was eigenlijk te warm om te golfen maar het was ook winderig. Thijs vertelt dat hij 1 keer in zijn “golfcarrière” een Hole in one heeft geslagen toen hij nog maar een half jaar golfde. Dat is uniek, zegt Guy spontaan; Thijs vult aan dat geluk zeker een rol heeft gespeeld.

een trotse Thijs

Het tweetal sluit af met de mededeling dat iedereen altijd welkom is om te komen kijken aan de Gilzerbaan 400 in Tilburg.

^  naar Boven
25 mei 2022 Chez Olivier bij de pizzabakker

‘De lekkerste pizza die ik ooit op heb.’ Uit privacy-overwegingen zeggen we niet wie van de Olivier-bewoners deze culinaire recensie heeft gegeven. Maar het moge duidelijk zijn zijn dat de vingers afgelikt konden worden op de verjaardag van Jacqueline.

Speciaal voor die feestelijke gelegenheid ging ‘Chez Olivier’, ons kookclubje van ouders en familieleden, een keertje buitenshuis.

Christ en Angelicque, vader en moeder van de jarige job, namen de Olivier-bewoners op de fiets of in de auto mee naar niet zomaar een pizzabakker. Hun goede kennis Gied deed zijn kookkunsten op in Italië. Hij heeft thuis in Tilburg liefst drie pizzaovens staan.

^  naar Boven
11 april 2022 Burgemeester Janssen luistert koperen jubileum van Olivier met paaseitjes op

MOERGESTEL – ‘Er was nog nooit zoveel plezier – als in het huis van Olivier’. Dat zong burgemeester Hans Janssen destijds bij de opening van het Moergestelse ouderinitiatief in het Antonius Huis langs de Reusel.

Twaalfenhalf jaar later was Janssen weer van de partij om de bewoners van Olivier te feliciteren met hun koperen jubileum. Behalve een pot paaseitjes bracht de burgemeester zaterdag ook zijn ambtsketting mee.

Thijs en Harm grepen meteen hun kans. Met de zilveren ketting van Janssen om de nek konden ze zich even burgemeester te voelen.

Het was Janssen zo al snel duidelijk dat de sfeer er nog altijd goed in zit bij Olivier. De twaalf bewoners, ieder met eigen beperkingen én talenten, hebben hun draai gevonden in de Moergestelse gemeenschap.

Olivier Overdag

Janssen kreeg ook nog de film ‘Olivier Overdag’ te zien, die rondom het 10-jarig bestaan werd gemaakt. Hij kreeg zo een beeld van de activiteiten (werk of dagbesteding) van de twaalf buiten het wooninitiatief om.
( Bekijk de film ‘Olivier Overdag’  op YouTube.)

De burgemeester zag Guy aan het werk op de kwekerij achter de trappistenabdij; Harm bij de WSD in Boxtel; Ingrid in en om de Kerkhovense molen; Thijs bij Artenzo in Tilburg; Patrick op basisschool De Vonder in Moergestel; Marjoleine op zorgatelier Walap in Oisterwijk; Jacqueline bij Vincentius in Udenhout; Hanneke bij Wout in Moergestel; Tijn in Herberg Den Hemel in Hilvarenbeek; Junis in de catering voor de Rabobank in Oisterwijk; en Paulien in het Stan Café van Stanislaus (waar Junis inmiddels ook werkt).

Zelf zat Hans Janssen ook in de film. Op zijn werkronde in het kantoor van de gemeente Oisterwijk kwam Leroy de burgemeester van oud papier bevrijden. Wie ‘Olivier Overdag’ ook wil zien: het staat op YouTube.

Voor hij vertrok wilde Janssen nog weten wie nu eigenlijk de burgemeester van Olivier was. Niemand dus. ,,Ik hoor het al”, concludeerde Janssen. ,,Het gaat er hier net als in de gemeenteraad aan toe: de meeste stemmen gelden.”

Burgemeester Hans Janssen wordt bij wooninitiatief Olivier op taart onthaald

 

De koperen taart van Olivier

 

Harm de Ruiter mag even de ambtsketting van burgemeester Hans Janssen lenen

 

^  naar Boven
18 januari 2022 Treurig Oliviernieuws

Bert Stasse, de grondlegger van ons ouderinitiatief, is vrij plotseling op 15 januari 2022 overleden.
Wij zijn allemaal zeer bedroefd.

Bekijk  Nieuwsbrief nr 41  voor een korte herdenking.

^  naar Boven
naar boven ↑
© 2009-2020 Copyright Stichting Olivier Moergestel en Vereniging Olivier Moergestel
�alt_tekst�  Site Ontwerp Rachel & co   �alt_tekst�