Gearchiveerde Nieuwsberichten van het Jaar 2021.

22 november 2021 Chez Olivier

Als we onze bewoners mogen geloven – en waarom niet? – is het heerlijk eten bij Olivier. Elke dag zetten de gastvrouwen binnen het team een stevige en gezonde maaltijd op tafel. Geen opgewarmde prak of ontdooide diepvriesproducten!

Maar we hebben ook gastkoks uit de kring van ouders, broers en zussen. Als die op een zondag aantreden, verandert de woonkamer in Restaurant Chez Olivier. Dat is Frans voor: ‘Bij Olivier’. Eigenlijk moet je dus zeggen ‘Sjee Olivjee’.

Het koksmes snijdt aan twee kanten. Vooral in de weekeinden is het fijn als het team ontlast wordt. Maar gezellig is het ook om samen te koken én te dineren.

Op de derde zondag in november goot het af en toe buiten, maar spetterde het binnen in de pannen. Heike, zus van Junis, en Lizet, zus van Paulien, hadden de koksmuts thuisgelaten, maar ze bonden het mondkapje wel om voordat ze zich zetten aan een heerlijke pasta met vegagehakt en salade.

Voor de recensie tekent Jacqueline op de foto. De duim omhoog betekent dat Chez Olivier zo langzamerhand voor een ster in aanmerking komt. Wie mee wil gaan delen in dat culinair succes, is van harte welkom!

^  naar Boven
3 oktober 2021 12 jaar Olivier

Op 2 oktober hebben we een met een feestje het 12-jarig bestaan van Olivier gevierd.

Bewoners, zussen, broers, ouders en begeleiding werden te voet of te fiets op een puzzeltocht door de Moergestelse dreven gestuurd.

In groepen verdeeld, elk met een vraag- en opdrachtenlijst.

 

De weergoden waren ons gunstig gezind, jong en ouder konden 15-22 km fietsen en als afsluiting was er een BBQ georganiseerd.

Al met al een zeer geslaagd Olivierders feest.

^  naar Boven
2 juni 2021 EK TOTO 2021

Patrick en Puck hebben voor het EK 2021 een TOTO opgezet.

 

En onze hoffotograaf wist de voorwaarden te ontcijferen:

 

.

Een formulier krijg je van Patrick of de begeleiding. Inleveren vóór 11 juni.

^  naar Boven
30 mei 2021 Yoga bij Olivier

Matje op de vloer, ogen toe, adem onder controle. Bij Olivier lijken we er weer een traditie bij te hebben: yoga. Ontspanning in de gemeenschappelijke ruimte dus.

Prima initiatief weer van ons team. En mag daar ook bij gelachen worden? Maar natuurlijk!

^  naar Boven
29 april 2021 Koningsdag 2021

Hoezo geen koekhappen dit jaar op Koningsdag?

Boven Olivier – waar alle bewoners ook hun tweede coronaprik hebben gehad – scheen dit jaar wel degelijk een oranje zonnetje.
In de eigen kleine kring was het als vanouds spelen en smullen geblazen.

 

^  naar Boven
naar boven ↑
© 2009-2020 Copyright Stichting Olivier Moergestel en Vereniging Olivier Moergestel
�alt_tekst�  Site Ontwerp Rachel & co   �alt_tekst�