Geplaatst op 9 april 2020
Stuur eens een kaartje

 

Onze twaalf bewoners zijn in deze moeilijke tijd sterk beperkt in hun bewegingsvrijheid.
Om verspreiding van het coronavirus en besmetting te voorkomen, volgen we de richtlijnen van de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland).
Dat betekent dat onze bewoners aan huis gebonden zijn, geen dagbesteding hebben en niet bij hun familie op bezoek mogen en ook geen familie in huis mogen ontvangen.
Ouders hebben een oproep gedaan om onze bewoners een kaartje of andere vorm van betrokkenheid te sturen.

De reacties waren hartverwarmend en bij deze willen we eenieder heel hartelijk bedanken voor hun blijk van betrokkenheid.

 

 

En uiteraard een bloemetje voor het team!

 

En vergeet niet om gezond te blijven!

Geplaatst op 12 april 2020
Heerlijke paasbrunch bij Olivier

 

Vrolijk paasfeest! Voor heel veel mensen is dat dit jaar helemaal niet zo vanzelfsprekend. Corona gooit over de hele wereld roet in het eten.

Natuurlijk heeft ook Olivier met het virus te maken, maar op eerste paasdag konden alle zorgen even aan de kant.

Het zonnetje scheen toen een overheerlijke paasbrunch werd bezorgd bij Olivier. Boerderijwinkel Het Belvershuys in Haaren en de familie Dirkx tekenden als sponsors voor dit feestmaal. Prachtig gebaar in barre tijden!

Een kleine fotoimpressie:

Geplaatst op 16 april 2020
Nieuwsbrief nr.36

 

Nieuwsbrief nr.36 is per mail rondgestuurd aan Olivierbetrokkenen, familieleden, teamleden, vrijwilligers, vrienden, en andere geïnteresseerden.

De lente editie van 2020 in een lente die gedomineerd wordt door virussen.
Olivier heeft in deze periode veel steunbetuigingen ontvangen (kaartje, tekening, zelfs paashazen, taart, brunch). Het heeft onze bewoners en ons team veel goeds gedaan en zij willen iedereen daarvoor van harte bedanken!

Als je ook de nieuwsbrieven per mail wil ontvangen stuur ons dan even een berichtje.

Bekijk de nieuwsbrief nr. 36 in PDF-formaat

Hier staan alle Nieuwsbrieven

Geplaatst op 6 mei 2020
Hartverwarmend cadeau van Willem II

 

Onder de Olivierders bevinden zich enkele fanatieke Willem II-supporters. Dus steeg er een gejuich op toen de club uit Tilburg een lading shirtjes liet bezorgen aan de Raadhuisstraat.

Peter en Annie, de ouders van Leroy, staken achter dat hartverwarmend cadeautje, waar ook wat versnaperingen, foto’s en een handtekeningenboekje bij hoorden.

En het waren niet zomaar shirtjes. ‘Thuis zijn we op ons sterkst’ , stond erop. Een duidelijke verwijzing naar corona, die natuurlijk ook onze bewoners parten speelt. Het valt niet mee om geen bezoek te kunnen ontvangen of even zelf geen boodschappen te kunnen doen.  

Vandaar dat de Olivierders – ook zij die liever PSV of Ajax zien voetballen – een feestelijk dankjewel naar Willem II terug zonden door met z’n allen op het gras buiten het clublied van de tricolores aan te heffen. Hup stoere kerels, trots van het voetballand!

Geplaatst op 29 mei 2020
Nieuwe bloembakken

 

Nl Doet kon dit jaar niet doorgaan op 12 maart i.v.m. Corona virus.

De bloembakken zijn toch gemaakt en we hebben een donatie gekregen van het

Oranjefonds.

Ze zijn gemaakt door Luuk Witlox een 17 jarige neef van Wilhelmien en zoon van Rene en Miriam Witlox van het bekende Belvershuys te Haaren.

De bloembakken zijn weer gevuld door bewoners van Olivier op 29 mei dus ze stonden er weer mooi bij met Pinksteren.

 

Geplaatst op 9 november 2020
Olivier houdt het gezellig

 

De tweede golf laat natuurlijk ook Olivier niet onberoerd. Net als iedereen zijn de bewoners en het team op hun hoede voor het virus.

Maar de sfeer bij Olivier is nog altijd pico bello. Dat werd zondag 8 november weer eens bewezen met een gezellige en heerlijke high tea.

Er staan meer activiteiten op stapel. Zondag 15 november gaan de bewoners worstenbroodjes maken, inclusief kaas- en vegavarianten. Er zijn voldoende liefhebbers voor de online bingo op 26 november.

Ideeën zijn al verzameld voor een speciale damesavond bij Olivier en voor de sinterklaasavond van vrijdag 4 december. En ook voor het kerstdiner op 16 december zijn al voorbereidingen getroffen.

Geplaatst op 6 december 2020
Sinterklaas

 

Sinterklaas pakte dit jaar wel heel erg origineel uit bij Olivier. Een team van vier Pieten – Anita, Demi, Sabrina en Ingrid – maakte er een héérlijk avondje van. Onze bewoners genoten met volle teugen, al  moesten ze daar eerst wel wat voor doen….

Na een heerlijke maaltijd wachtte namelijk een speurtocht. Er werden verschillende groepjes gevormd. Sommigen gingen wandelend of rollend het dorp in, anderen pakten de fiets. En weer anderen moesten binnen hun opdrachten tot een goed eind zien te brengen.

Toen iedereen weer thuis was,  konden er cadeautjes gezocht worden.  Verwarring alom: waarom lag het cadeautje van de een op het appartement van de ander? Masterplan van het Sint-team!

En daarna was het borreltijd, met privé-serveersters die de hapjes rond brachten en de drankjes verzorgden.

‘Het is lang geleden dat we de bewoners zo ontspannen twee uur lang op een stoel hebben zien zitten’, bracht het Sint-team verslag uit.  Hulde voor de goedheiligman!

Geplaatst op 18 december 2020
Beste Wensen en Nieuwsbrief nr.38

 

Nieuwsbrief nummer 38, speciaal met de beste wensen voor de feestdagen en met hoop op gezonde tijden.

Als je ook de nieuwsbrieven per mail wil ontvangen stuur ons dan even een berichtje.

Bekijk de nieuwsbrief nr. 38 in PDF-formaat

Hier staan alle Nieuwsbrieven