Geplaatst op 6 januari 2019
Olivier gaat rondom de vuurkorven een nieuw, bijzonder jaar in

 

Glühwein of colaatje, wortelstamppot of boerenkool, stracciatellaijs of bananenijs. Het menu van de nieuwjaarsreceptie van Olivier, georganiseerd door de vereniging, bood voor elk wat wils. Rondom de vuurkorven, tussen de schapen van de kerststal, werd er geproost op het nieuwe jaar. Dat wordt hoe dan ook heel bijzonder. We gaan afscheid nemen van onze voortreffelijke teamleidster Mémelle, die binnen ASVZ een nieuw avontuur tegemoet gaat. Maar Olivier gaat ook het tienjarig bestaan vieren. Joep de Ruijter, voorzitter van de vereniging van Olivier, maakte in zijn nieuwjaarsspeech bekend dat de twaalf bewoners net als bij het eerste lustrum een uitje tegemoet kunnen zien. De reis gaat deze keer naar Epen, in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Dat wordt aftellen!

Leroy toont het fotoalbum van 2018
Geplaatst op 24 februari 2019
Merci Mémelle

 

We hebben bij Olivier heel wat keren moeten slikken, maar het is niet anders: onze voortreffelijke teamleidster Mémelle is aan een nieuw avontuur op haar loopbaan binnen ASVZ begonnen. Op donderdag 21 februari was het moment van afscheid daar.

Bijna tien jaar heeft Mémelle haar beste krachten aan Olivier gegeven. Namens de bewoners bedankte Junis haar daarvoor op prachtige wijze. Pa Gijs deed daar vanuit de stichting nog een schepje bovenop. Geflankeerd door haar Jens kreeg Mémelle uit handen van Gijs een fotoalbum. ‘Merci Mémelle’, zoals het boek heette, is gevuld met bijdragen van bewoners, collega’s en ouders.

De collega’s hingen vervolgens een megasnoepketting om de hals van Mémelle, die zelf voor alle bewoners een persoonlijke afscheidsgroet in een enveloppe had verpakt. Daarna was het tijd voor Mémelles allereerste wijntje bij Olivier. Want zo was ze ook: plichtsgetrouw en vervuld van verantwoordelijkheidsgevoel.

Namens heel Olivier, het ga je goed, Mémelle. Enne… altijd welkom!

 

Afscheid Mémelle
Geplaatst op 17 mei 2019
Nieuwsbrief nr.33

 

Nieuwsbrief nr.33 is per mail rondgestuurd aan Olivierbetrokkenen, familieleden, teamleden, vrijwilligers, vrienden, en andere geïnteresseerden.

Als je ook de nieuwsbrieven per mail wil ontvangen stuur ons dan even een berichtje.

Bekijk de nieuwsbrief nr. 33 in PDF-formaat

Geplaatst op 12 september 2019
Bed & Breakfast

 

Ter ere van het lustrum werd het B&B aan de Reusel uitgebreid.

Het hotel wordt druk bezocht en Kees wordt weer bedankt!

Geplaatst op 24 september 2019
Olivier 10 jaar!

 

Onze tien jaar oude Olivier staat stevig op zijn benen en dat moet gevierd worden.
De bewoners hebben genoten van een midweek in het niet al te verre zuiden.

In de lustrumeditie van de Olivier Nieuwsbrief wordt teruggekeken op tien jaar Olivier en Tom neemt een kijkje in de zielen van Marianne en Bert.
Deze uitgave van de nieuwsbrief(nr. 34) is hier te bekijken.

De camera-mannen en vrouwen van Olivier hebben de midweekse uitstap naar het Limburgse Epen op beeld vastgelegd:

En ja, er zal ook gefeest moeten worden..

Geplaatst op 7 oktober 2019
Tien jaar Olivier, dat verdiende een feestje

 

Olivier krijgt cadeau van Goed Wonen

Tien jaar Olivier! Het is voorbij gevlogen, maar dat betekent niet dat we aan ons jubileum voorbij zijn gelopen.

De bewoners van Olivier hebben het tweede lustrum gevierd met een midweekje Zuid-Limburg. Even met z’n allen ertussenuit. Uitblazen op het Drielandenpunt. Beetje griezelen in de mijnen. En weer chillen in een prachtige vakantiebungalow.

Weer thuis was het tijd om ook anderen mee te laten vieren. De vereniging achter Olivier, die zich over de sociale activiteiten ontplooide, zette op zaterdag 5 oktober een feesttent neer op onze parkeerplaats.

Iedereen die Olivier een warm hart toedraagt, was uitgenodigd op het feest. Als ceremoniemeester fungeerde Joep, niet alleen de broer van Harm maar ook voorzitter van de vereniging.

Joep mocht op het podium Dion Dankers namens het gemeentebestuur verwelkomen. De wethouder stak een warme speech af, die hij lardeerde met drie zelfgekozen liedjes. De rest van het repertoire kwam uiteraard voor rekening van onze eigen dj Leroy.

Boerenovertrek

Marjan, moeder van Paulien, riep namens het stichtingsbestuur het begin van Olivier in herinnering. Met een boerenovertrek plaatste Olivier zich meteen in het hart van de Moergestelse samenleving: ,,We staan hier bekend als de Olivierders.”

Een speciaal dankwoordje richtte Marjan tot Miranda, Wendy, Elly en Ilona – de vier die al tien jaar hun beste krachten aan Olivier geven. Het zorgteam, dat onder leiding van Jennefer aan een nieuw tijdperk is begonnen, verraste met een roos voor elke bewoner. Prima keus, want van Olivier gaat vooral liefde uit.

Heel mooi was ook het gebaar van Goed Wonen, ons zusterinitiatief uit Oisterwijk. Een prachtig schilderij, gemaakt door een van de bewoners, werd dankbaar toegevoegd aan de kunstschatten van Olivier.

Daar hoort voortaan ook een spectaculaire collage van 7000 Olivier-fotootjes bij. Samen vormen ze ons logo: een boom die zijn takken naar alle kanten richt. Maar er zit nog meer creativiteit in het vat. Een nieuw glas-in-loodkunstwerk voor Olivier is in de maak.

Ger-Anne, manager bij ASVZ, verhoogde de feestvreugde door het team en de bewoners een etentje in het vooruitzicht te stellen.

Gezelligheid en gelach

En toen wilde namens de bewoners Harm ook nog wat zeggen! ,,Natuurlijk is er wel eens een discussie of een woordenwisseling, maar bovenal is hier gezelligheid en gelach te horen. We weten elkaar altijd wel iets te vertellen of te zeggen.”

Misschien ontbrak er toch nog wat. Hadden de twaalf wel een goed beeld van hun activiteiten overdag? Dat hebben we dus maar eens voor ze vastgelegd in een filmpje. ‘Olivier Overdag’ is een reis langs alle twaalf werk- en dagbestedingsplekken.

 

Geplaatst op 8 oktober 2019

 

Een kleine fotografische impressie van de lustrumreceptie:

 

Geplaatst op 20 december 2019
Beste Wensen en Nieuwsbrief nr.35

 

De kersteditie van onze Olivier-nieuwsbrief met meer beste wensen en een terugblik op een bijzonder half jaar:

Oliviernieuws nr 35