Geplaatst op 10 maart 2018
Olivier Buiten, ons feestje op zondag 27 mei

 

Een Olivierlied werd tijdens de Open Dag van 2015 uit volle borst meegezongen.

 

Wie herinnert zich nog de Open Dag waarop we in 2015 Moergestel uitnodigden om een kijkje bij Olivier komen te nemen? Zie hier het filmpje van toen.

Wel, zo’n feestje gaan we ook dit jaar bouwen. We noemen het deze keer wel anders: Olivier Buiten. Want dat willen onze twaalf bewoners, naar buiten treden.

Er wordt nog hard gewerkt aan het programma, met culturele en sportieve activiteiten. Pareltjes uit het Moergestelse en Oisterwijkse verenigingsleven houden we nog even voor ons. Maar Olivier komt ook met eigen bier, een eigen dj, eigen kunstwerken, een eigen band, eigen bloemen… Kortom: het gaat op de zondagmiddag van 27 mei van eigens!

Geen entree, geen drempel, geen beperking…

Geplaatst op 2 april 2018
Warm afscheid van Judith

 

Achtenhalf jaar gaf Judith haar beste krachten – en dat waren er niet weinig – aan Olivier. Van meet af aan was ze een steunpilaar voor teamleidster Mémelle. Hun bijzondere band kwam heel duidelijk naar voren tijdens het warme afscheid van Judith, waarvoor collega’s, bewoners, vrijwilligers en ouders in groten getale waren opgekomen. Achtenhalf jaar lang lief maar ook leed. Natuulijk stond ook Judith zelf in haar afscheidswoordje stil bij ‘onze Joris’, die zijn plekje bij Olivier altijd zal blijven houden. Er vloeiden tranen, er werd gelachen, maar bovenal werd Judith heel veel geluk gewenst in haar nieuwe baan. 

Met z’n allen om Judith heen, zoals het achtenhalf jaar lang niet anders was. 

Geplaatst op 16 april 2018
Trommelen, mikken en stippelen op Olivier Buiten

 

‘Olivier Buiten’. Zo heet het feestje dat we op de middag van zondag 27 mei gaan bouwen voor heel Moergestel en al wie Olivier een warm hart toedraagt. We kunnen al wat van het programma verklappen. Er is voor elk wat wils, van een kraam met plantjes tot een loterij met enveloppen.
 
G-sporters tonen hun kunnen, terwijl handbooggilde Sint Sebastiaan en Barbara zijn pijlen laat vliegen. Zelf mikken mag ook! Net als zelf blazen, maar dan op de kazoo-instrumenten van de Moergestelse mirlitonfanfare De Klomp. 
 
Zelf trommelen? Kom dan op tijd voor de workshop djembé van Erik Potters, de leukste muzikant van Oisterwijk en verre omstreken. Zelf stippelen? Dan moet je bij Carla van Gisbergen wezen voor haar workshop aboriginal kunst.
 
De beentjes kunnen van de grond bij het spetterende optreden van The Blues Sparks en de opzwepende klanken van dj Leroy. Wel zelf doen, hè!
 
 
Geplaatst op 17 mei 2018
OLIVIER VIERT EEN FEESTJE AAN DE REUSEL

 

MOERGESTEL – De twaalf van Olivier horen er helemaal bij in Moergestel. Maar zondag 27 mei treedt het dozijn jongeren van de woonvorm aan de Reusel letterlijk naar buiten. Voor de bevolking van Moergestel en al wie Olivier een warm hart toedraagt, staat een gezellig en sportief festijn op het programma. De naam: Olivier Buiten. Het gratis programma aan de Raadhuisstraat loopt van 12.00 tot 17.00 uur.

De Olivierders laten die dag zien wat ze zelf in huis hebben aan passies en talenten. Maar er is ook amusement ‘van buiten’ aangetrokken. Zo komt Oisterwijker Erik Potters een workshop djembé verzorgen. De Moergestelse muzikanten van mirlitonfanfare De Klomp laten de hele middag op hun kazoo-instrumenten van zich horen. En gilde Sint Sebastiaan en Barbara verzorgt een demonstratie handboogschieten.

Dat laatste hoort ook helemaal bij Olivier, want in Guy en Thijs beschikken we over ervaren schutters. G-golf is beiden trouwens ook toevertrouwd. Daarvan dus ook een demonstratie. Maar G-hockey en G-voetbal komen aan bod. Hanneke en Jacqueline spelen immers bij MHC Udenhout en Tijn, Harm en Leroy bij SV Nevelo.

Over Leroy gesproken: als de huis-dj van Olivier vult hij de muzikale gaten in het programma. Hoogtepunt daarvan is het live optreden van The Blues Sparks, met Harm van Olivier in hun midden. Door naar Marjoleine, die samen met Hondenschool Tilburg-begeleidster Marga Linders een show weg gaat geven. Met hart voor honden!

Patrick is bekend als de man van het Toeristisch Informatiepunt Moergestel. Voor Olivier Buiten verplaatst hij zijn VVV-kraam van de Novy naar de Raadhuisstraat. Zo heeft Ingrid haar eigen kraam vol met plantjes en zomergoed. Kunst van Olivier, in de vorm van creatief beschilderde waxinelichthouders, zal 27 mei ook te koop zijn.

Paulien, Hanneke, Junis, Tijn en Leroy hebben bij Prins Heerlijk de fijne kneepjes van het horecavak geleerd. Wie een koekje bij de koffie wil, profiteert daarvan. Dorst lessen? Er is behalve fris, wijn en pils ook eigen Olivier-bier. Guy en Junis hebben samen met hun vrienden Roel en Frank speciaal voor Olivier Buiten een heerlijk witbiertje gebrouwen.

Kinderen kunnen zich laten schminken of leren stippelen bij een workshop aboriginal kunst. Groteren mogen een envelop trekken om kans op een prijsje te maken. Jong en oud, voor elk wat wils op Olivier Buiten!

Geplaatst op 27 mei 2018
Olivier Buiten, een buitengewoon geslaagd feestje

 

Mirlitonfanfare De Klomp speelt op Olivier Buiten

Het druppelde zo af en toe, maar gelukkig druppelde ook het publiek lekker binnen bij Olivier Buiten. We kijken met z’n allen terug op een geslaagd feestje. Verschillende Moergestelnaren kwamen een kijkje nemen. Voor sfeer en ambiance zorgden Mirlitonfanfare De Klomp, The Blues Sparks en Erik Potters met zijn djembés. Gildebroeders van Sebastiaan en Barbara lieten hun pijlen vliegen naast een G-golf baantje (‘sla je slag’). Hoogtepunt was ook de demonstratie van Hondenschool Tilburg. 

Filmpje....Olivier Buiten, een feestje voor Moergestel: Filmpje....Olivier Buiten op MTV:

 

 

Geplaatst op 12 september 2018
Nieuwsbrief nr.31

 

Nieuwsbrief nr.31 is per mail rondgestuurd aan Olivierbetrokkenen, familieleden, teamleden, vrijwilligers, vrienden, en andere geïnteresseerden.

Als je ook de nieuwsbrieven per mail wil ontvangen stuur ons dan even een berichtje.

 

Bekijk de nieuwsbrief nr. 31 in PDF-formaat

Geplaatst op 30 september 2018
Teamwork op de broers- en zussendag

 

Wraps, tapas, soep, salade: een tafel vol met lekkers, gemaakt door de broers en zussen van Olivier zelf. Kijk, dat noemen we nog eens samenwerking op de Broers en Zussendag 2018!

De sfeer zat er op de laatste zondag van september ook prima in. Welkom geheten door teamleider Mémelle en voorzitter Gijs wachtte Oliviers hoop op de toekomst eerst nog wel het nodige denkwerk.

De Grote Olivier Quiz zat vol met pittige vragen. Op deze wist geen van de zes teams –  gemengd rondom de bewoners – het antwoord: ‘Met welke functionaris schuift Mémelle samen met de sectormanager van ASVZ aan in haar driehoeksoverleg?’ Ja, ga dat maar eens googelen. De orthopedagoog dus.

Alle teams haalden een dikke voldoende, maar team 1 miste van de 20 vragen alleen de orthopedagoog. Hulde voor Ingrid, Harm, Maarten, Jos en Bjorn.

En toen gingen ze ook nog met z’n allen op de foto, voorzien van gekke petten en brillen, waaraan Tamara dan weer had gedacht. Teamwork!

Filmpje...
Geplaatst op 28 oktober 2018
Frisse wind door kantoor en huiskamer

 

De nieuwe werkruimte van Olivier

MOERGESTEL – Negen jaar na de start van Olivier in Moergestel was het voor de twaalf bewoners en hun zorgteam hoog tijd om een frisse wind door kantoor en huiskamer te laten waaien.

Met financiële steun van het Oranje Fonds en het Ommering Fonds kan het wooninitiatief er na een verbouwing van de gemeenschappelijke ruimte weer jaren tegenaan. Support van het plaatselijke bedrijfsleven was er ook. RMR Interieurbouw hielp Olivier met aanpassing van het interieur.

Olivier wil midden in de Moergestelse samenleving staan. Eerste vereiste daarvoor is dat de thuisbasis op orde is. Bij Olivier wordt 24-uurs zorg geleverd door een enthousiast team van ASVZ. De ruimte waarin de teamleden gingen slapen en vergaderen werd negen jaar geleden wel erg krap ingetekend. Teamoverleg en vertrouwelijke gesprekken waren amper mogelijk in het veredelde ‘hok’, waar het vooral ’s zomers ook erg benauwd kon zijn.

Olivier is een ouderinitiatief en dus ging een groepje ouders binnen de werkgroep beheer aan de slag om de omstandigheden voor het team te verbeteren. In overleg met woonstichting Leystromen, verhuurder van de gemeenschappelijke ruimte en de twaalf appartementen in het Antoniushuis aan de Raadhuisstraat, kwam een nieuwe indeling tot stand. Uiteraard was ook ASVZ als zorgverlener daar nauw bij betrokken. Firma Van Gisbergen uit Hooge Mierde klaarde uiteindelijk de klus.

De verbouwing werd meteen ook aangegrepen voor een vers likje verf. Ten slotte was de vloer aan vervanging toe, zodat Olivier nu weer met goed fatsoen al wie Olivier een warm hart toedraagt ‘over de vloer’ kan krijgen.

Geplaatst op 3 december 2018
Olivier vindt ‘Zon in de Schoorsteen’

 

Of Zwarte Piet door de schoorsteen kan, is zeer de vraag. Maar dat de zon zo het huis binnen weet te vallen, weten we nu bij Olivier zeker. Op de vrijdag voor Sinterklaas werden we verrast door vrijwilligers van de Zonnebloem in Moergestel. Al jaren heeft die organisatie een actie genaamd ‘Zon in de schoorsteen’. Moergestelnaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, krijgen cadeautjes van zomaar iemand. Wie de afzender is, blijft namelijk geheim. Verstopt in een kubus van Rubik zaten verschillende presentjes: kookboeken, een bordspel, schaaltjes en veel lekkers. Hartverwarmende actie, waar Olivier met volle borst voor roept: ‘Dank je wel, Sinterklaas!’

 

Olivier vindt Zon in de Schoorsteen
Geplaatst op 20 december 2018
Nieuwsbrief nr.32 met de Beste Wensen

 

Wij wensen iedereen een vredevolle kerst en een voorspoedig 2019.

In de laatste nieuwsbrief meer beste wensen en een overzicht van de activiteiten van het laatste half jaar.

Olivier Mailnieuws nr 32