Geplaatst op 16 januari 2017
Nieuwjaarsreceptie met bloemen en boek

 

Het was een bijzondere nieuwjaarsreceptie, zondag 15 januari.

Bert Stasse en Wim de Ruiter werden op ontroerende wijze door Jacqueline en Hanneke in de bloemetjes gezet voor hun bewezen bestuursdiensten. Daarna bedankte Gijs Holthuis als de nieuwe voorzitter van de stichting beide keiharde werkers voor de goede Olivier-zaak. Gijs had een imposant lijstje samengesteld van allerhande bestuurskwesties, groot en klein, die de twee voor de kiezen hebben gehad. Bert en Wim blijven hun beste krachten aan Olivier geven, maar dan niet meer vanuit het stichtingsbestuur.

 

Ook de vereniging van Olivier, die de nieuwjaarsreceptie ieder jaar uitschrijft en de rest van het jaar tal van leuke activiteiten voor onze bewoners organiseert, heeft een nieuwe voorzitter: Joep de Ruiter. Hij verraste Mémelle – als blijk van dank voor alle inzet door haar team – met een uit de kluiten gewassen fotoboek waarin de hoogtepunten van 2016 zijn verzameld. 

Het album ligt in de gemeenschappelijke ruimte. Bij het bladeren wel de koffie aan de kant zetten!

Geplaatst op 12 februari 2017
Olivierders pakken presentatieprijs op Pieregeblèr

 

De Cees van Esch Wisselbokaal staat een jaar lang in de huiskamer van Olivier. De Olivierders (filmpje)  pakten zaterdagavond 11 februari de presentatieprijs op het Pieregeblèr in Den Boogaard. Niet verwacht, toch gekregen!

Jacqueline, Hanneke, Patrick, Leroy, Junis, Tijn en onze grote carnavalsvriend Cas kregen met hun daverende vertolking van ‘Mutske mutske mutske!’ het publiek én de jury op hun hand. De Pierewaaiers kregen de prijs voor het beste liedje.

En ook kregen de Olivierders lof toegezwaaid in de Nieuwsklok/Moergestel nieuws van 23 februari:

Nieuwklok, 23 februari 2017

Misschien was het succes van de Olivierders ook wel te danken aan onze twee geheime wapens: ome Jo en tante Kee….

Olivierders bouwen fisje op zun Gèssels met tante Jo en ome Kee
Geplaatst op 15 mei 2017
Olivier neemt werk en dagbesteding onder de loep

 

Olivier draait niet alleen om zorg en wonen. Werk of dagbesteding is voor onze twaalf bewoners minstens zo belangrijk. We willen immers dat ze volop meedraaien in de samenleving. Trouwens, in de gemeenschappelijke ruimte hebben we geen geraniums om de hele dag achter te gaan zitten.

Het ideaal van integratie steekt achter het rapport Werk en Dagbesteding, dat op donderdag 11 mei tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Den Boogaard in Moergestel werd gepresenteerd. Niet alleen voor de ouders en teamleden van Olivier, ook zusterinitiatief GoedWonen was ruim vertegenwoordigd.

In het rapport staan de uitkomsten van een onderzoek dat door enkele Olivierouders samen met Zorgbelang Brabant is uitgevoerd naar de nieuwe regelgeving (invoering Participatiewet). Ook de feitelijke situatie met betrekking tot Werk en Dagbesteding,en de tevredenheid daarover, is bij zowel Olivier als Goed Wonen in Oisterwijk, is in kaart gebracht. Bovendien zijn interviews gehouden met vertegenwoordigers van enkele instanties (zoals WSD, gemeente en UWV) en met aanbieders van dagbestedingsplekken.

Het onderzoek heeft een schat aan informatie opgeleverd. In het rapport worden aanbevelingen gedaan die hopelijk ook voor andere wooninitiatieven nuttig zijn.

Bij de presentatie van het rapport waren ook de betrokken projectleider van Zorgbelang en enkele vertegenwoordigers van het platform Verstandelijk Gehandicapten in Brabant aanwezig.

Presentatie rapport Werk en Dagbesteding

Bekijk:

De samenvatting van de powerpoint presentatie.
Het Eindrapport

Geplaatst op 15 mei 2017
Olivier dankt zijn vrijwilligers zo warm mogelijk

 

Wat zou Olivier zonder vrijwilligers zijn? Ze koken. Strijken. Houden de tuinkas bij. Gaan mee naar Willem II, het boogschieten of andere vrijetijdsactiviteiten. Ze zorgen, boven alles, voor sfeer!

Het minste wat we als Olivier terug kunnen doen, is een jaarlijks treffen rondom een warm buffet. De moeders van Hanneke, Patrick en Tijn zorgden zaterdag 13 mei voor een gevulde tafel met een toetje van tiramisu na. Enige tegenprestatie die de vrijwilligers hoefden te leveren: op de foto gaan.

Vrijwilligers, bewoners en ouders tussen warm buffet en toetje op de foto
Gastheer Hans wordt onder het buffet per mobieltje toegezongen voor zijn 63e verjaardag

Geplaatst op 19 mei 2017
Nieuwsbrief nr.29

 

Nieuwsbrief nr.29 is per mail rondgestuurd aan Olivierbetrokkenen, familieleden, teamleden, vrijwilligers, vrienden, en andere geïnteresseerden.

Als je ook de nieuwsbrieven per mail wil ontvangen stuur ons dan even een berichtje.

Bekijk de nieuwsbrief nr. 29 in PDF-formaat

Geplaatst op 30 mei 2017
B&B aan de Reusel geopend.

 

Sinds kort beheert Olivier een Bed&Breakfast. Gasten dienen wel van een bepaald formaat te zijn en eigenlijk zijn alleen insecten welkom in het hotel…

De bouwkundige voorzieningen werden ontworpen en gemaakt door Kees Schoenmakers (waarvoor dank!) die hier de sleutel overhandigt aan Marjoleine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst op 10 september 2017
Broers en zussen zijn goud voor Olivier

 

Voor een ouderinitiatief als Olivier zijn de broers en zussen van onze bewoners goud! Dat hebben we zaterdag 9 september willen uitdrukken met een BBQ, verzorgd door het team. De stemming was opperbest, ook onder de ‘brussen’ die al snel afvielen tijdens onze Grote Olivier Quiz. Uiteindelijk mocht Max zich laten kronen tot de Super Brus van Olivier. Hoofdprijs: een cd van de Jan van BRUSselband.

 

Broers en zussen samen met de Olivier-bewoners
Geplaatst op 8 oktober 2017
Olivier ‘quispelde’ er weer op los

 

Al doende leert men! De derde keer dat we als Olivier deelnamen aan Quispel, de dorpsquiz van Moergestel, liep het stukken gesmeerder dan de vorige twee keer. Het waslijntje, waar de nog te vervullen opdrachten aan kwamen te hangen, zorgde voor overzicht.

Niet alleen heel veel kennis-, maar ook doe-opdrachten brachten we tot een goed eind. Staan we deze keer in het linkerrijtje? Bij de eerste twintig dus. Zaterdag 14 oktober de uitslag in ’t Draaiboompje.

 

Met z’n allen op de foto: eerste opdracht van de avond
De Skittles-proef: heet water laat kleuren in elkaar overvloeien
Carnavalskenner Cas van de Wouw, gewapend met Pierewaaiers-boek en Pieregeblèr-beker
The Nibbles Three van Olivier! Ook deze opdracht tot een goed eind gebracht.

Prakkizeren in de gemeenschappelijke ruimte.
Met vijf verschillende voetbalshirts op de foto. Helaas, we konden er maar een in huis vinden. Die van Willem II natuurlijk! Tijn zou ook geen andere aan hebben willen trekken.

 

Geplaatst op 15 oktober 2017
Olivierders reiken niet hoger dan 32e plek op Quispel-ranglijst

 

In spannende afwachting van de uitslag van Quispel 2017: helaas 32e plek maar!

Eerlijk is eerlijk: we hadden een veel betere uitslag van Quispel 2017 verwacht. Het liep zo lekker, dachten we. Maar toch is het uitgeslapen team van De Olivierders niet hoger gekomen dan de 32e plek.

Nou ja, we kunnen het ook positiever bekijken. In 2015 werden we 51e, in 2016 39e en nu dus 32e. Moeten we er nog steeds eerlijk wel bij zeggen dat dit jaar maar 38 teams aan de dorpsquiz van Moergestel deelnamen.

Welk team was dit jaar de allerbeste? De Fusie! Van harte proficiat! En verder hebben we er een gezellige uitslagavond in ’t Draaiboompje van gemaakt.

Volgend jaar is de vraagtekentrofee voor ons. Het studeren kan nú beginnen….

 

 

Geplaatst op 18 oktober 2017
Alles op zijn tijd in AanZet, nummer 3 van 2017

 

In AanZet, het huisblad van ASVZ stond een interview met Angelique Priems.
Het wel en wee van onze Jaqueline in de afgelopen jaren kwam ter sprake, maar vooral worden Jaqueline en Olivier in het zonnetje gezet.

Bekijk hier het artikel.

Geplaatst op 19 december 2017
Nieuwsbrief nr.30 met de Beste Wensen

 

Wij willen iedereen die Olivier een goed hart toedraagt ook van harte fijne kerstdagen en een heel gelukkig Nieuwjaar toewensen.

In de laatste nieuwsbrief meer beste wensen en een overzicht van de activiteiten van het laatste half jaar.

Olivier Mailnieuws nr 30