Nieuwsarchief

Op deze pagina staan
alle nieuwsberichten
t/mt het jaar 2016

Nieuwsberichten

Geplaatst op 24 januari 2016  

Olivierders haalden alles uit de kast

Voor de tweede keer waren de Olivierders van de partij op het Pieregebler, het carnavalekse liedjesconcours in het Pierewaaiersrijk. Wordt hoog tijd dat ze daar een publieksprijs in het leven roepen, want onze mannen en vrouwen vielen net als vorig jaar in de smaak van al wie naar Den Boogaard was gekomen. Ze haalden - letterlijk - alles uit de kast. Ook zonder beker was het een fantastische avond.

 

Met dank aan Tom Tacken, zijn oorspronkelijke film staat op youtube.

 

Geplaatst op 25 maart 2016  

Vacature

Binnenkort gaat onze alom geprezen gastvrouw Marian met pensioen.

Olivier zoekt nu een opvolg(st)er.

Bekijk hier de vacature.

 

Geplaatst op 22 april 2016  

Nieuwsbrief nr.27

Nieuwsbrief nr.27 is per mail rondgestuurd aan Olivierbetrokkenen, familieleden, teamleden, vrijwilligers, vrienden, en andere geïnteresseerden.

Als je ook de nieuwsbrieven per mail wil ontvangen stuur ons dan even een berichtje.

 

Bekijk de nieuwsbrief nr. 27 in PDF-formaat

Hier staan alle Nieuwsbrieven

 

Geplaatst op 01 mei 2016  

Marjoleine en Thijs tonen hun creatieve kunnen

Olivier herbergt beeldend talent! Dat bewijzen Marjoleine en Thijs door hun deelname aan een expositie die tot en met 13 mei in Den Boogaard in Moergestel loopt.

Het initiatief voor de tentoonstelling komt van Het Kiemuur, ‘laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor, advies, hulp bij eigen ontwikkeling of een praatje'. Dat op die plek ook prachtige kunstwerken ontstaan, is nu dus te zien in Den Boogaard.

Olivier, Moers Midden en RIBW Brabant hebben kunstenaars afgevaardigd, maar ook leden van de Seniorenvereniging Moergestel tonen hun creatieve prestaties.

De werken van Marjoleine getuigen van haar grote liefde voor de natuur.  Heel bijzonder is haar keramische oorwurmhotel, een natuurlijke oplossing voor de bladluizenplaag in een tuin. 

 


Het mooiste werk van Thijs ademt historie. Wilhelm Tell, Ivanhoe en Michiel de Ruijter heeft hij in één lijst gevangen.

De expositie werd vrijdag geopend door wethouder Peter Smit onder de klanken van Harm, Oliviers eigen huisgitarist. 

Voor de camera van MTV vertelden Marjoleine en Thijs ook over hun artistieke passie:

Met dank aan MTV Moergestel, bekijk de originele uitzending op YouTube.

 

Geplaatst op 01 mei 2016  

Patrick heeft zijn Toeristisch Informatie Punt weer in de lucht

Het mooie weer mag losbarsten, want Patrick heeft zijn Toeristisch Informatiepunt Moergestel (TIM) weer in de lucht. Op de jaarmarkt van Moergestel, eerste zondag van mei, trok een menigte langs zijn stand vol met recreatieve tips voor Moergestel en ommelanden. 

 


Het hele zomerseizoen gaat Patrick passanten op al het moois in zijn dorp wijzen. Het is het tweede jaar op rij dat Patrick zijn ‘eigen VVV’ runt voor de winkel van Novy, in de kom van Moergestel. Vorig jaar trok hij daarmee aanzienlijke belangstelling van zelfs de landelijke pers. Stiekem hoopt Patrick dit jaar op aandacht van The New York Times.

 

Geplaatst op 14 juli 2016  

Afscheid gastvrouw Marian Bergmans

Op donderdag 30 juni 2016 heeft gastvrouw Marian afscheid genomen van Olivier. Ze gaat met pensioen. Nou ja, afscheid... ze komt terug als vrijwilliger!

 

Om 7 uur 's avonds waren ouders en bewoners uitgenodigd om de laatste werkdag van Marian feestelijk af te sluiten. Ook haar man en beide dochters waren erbij.

Marian kreeg veel lof en dank in toespraakjes van teamleider Mémelle en van voorzitter van het stichtingsbestuur Bert. En Marjoleine droeg een door haar geschreven toepasselijk gedicht voor.

Natuurlijk was er ook taart, waren er cadeautjes, bloemen en vielen er een paar traantjes. Want afscheid nemen van Marian als gastvrouw viel niet iedereen gemakkelijk...

Marian kreeg niet alleen cadeautjes, ze gaf ook Olivier een speciaal cadeau terug: samen met stagiaire Rowena, die al een paar weken eerder van Olivier afscheid nam, had ze een fraai vormgegeven kookboek gemaakt waarin haar lekkerste recepten terug zijn te vinden!

Gelukkig komt Marian terug als vrijwilliger. Maar niet meteen, eerst vakantie!

Marian: namens iedereen bij Olivier: heel erg bedankt voor je inzet, je betrokkenheid, je lekkere eten, je vrolijkheid, je moederlijkheid en niet te vergeten: je hart op de tong!

 

 

Geplaatst op 19 juli 2016  

De Uitstraling

Op de voorpagina van 'De Uitstraling',
Magazine voor Heukelom | Moergestel | Oisterwijk,week 27 2016:

Lees hier het artikel.

 

Geplaatst op 28 juli 2016  

Olivier bouwt zijn eigen camping: 't Zonnestraaltje

In het buitengebied van Moergestel stelden de oma en opa van Jacqueline hun stukje bos open voor de kampeerders van Olivier.
Op 'camping 't Zonnestraaltje' (werktitel) was het een juniweekend lang knoertgezellig. Overdag chillen, wandelen, badmintonnen. 's Avonds een kampvuur, na de BBQ ter ere van Junis' horecadiploma.
Het kampeerweekend werd, zoals dat zo mooi heet, mede mogelijk gemaakt door het bedrijf Sani-Rent, waar we voor een toiletwagen terecht konden.

 

camping 't Zonnestraaltje

 

Geplaatst op 15 augustus 2016  

Olivier kleurt de oud- en nieuwbouw van Antonius in

Sinds de opening van het Antonius Huis hangt bij de lift naar de appartementen van Olivier en de senioren een prachtig schilderij van Teun op 't Hoog. Deze jonge, Moergestelse kunstenaar verenigde in een frisse, vlotte stijl het oude, gesloopte klooster en het nieuwbouwcomplex op één doek.

Op speciaal verzoek van Olivier heeft Teun de twee gebouwen - toen en nu - opnieuw getekend, maar nu apart van elkaar.

De nieuwe creatie van Teun op 't Hoog

 

Met vereende krachten hebben de Olivier-bewoners de twee tekeningen daarna letterlijk kleur gegeven. Carla en Meike, moeder en zus van Tijn, begeleidden het artistieke proces.

 

Het zijn twee prachtige doeken geworden, die in het weekend van 24 en 25 september aan de kant van de Raadhuisstraat tentoongesteld zullen worden als onderdeel van WieKentKunst.
Dat evenement boort elk jaar rond een thema de Moergestelse creativiteit aan.
Deze keer draait het om oud en nieuw.

 

Geplaatst op 25 september 2016  

Klussendag bij Olivier: nog gezellig ook

Onkruid wieden en algen van de tegels verwijderen. De muren bijschilderen en vegen wegwerken. Schappen aanbrengen boven de fietsen in de gezamenlijke ruimte. Leiding van het buitenkraantje schilderen. Schilderijen ophangen. Elektrakasten opschonen. Internetverbindingen nog eens goed nalopen. Ramen wassen. Opbergruimtes schoonmaken.

Het was zaterdag 24 september klussen geblazen bij Olivier. Met vereende krachten pakten bewoners en ouders karweitjes op die al zolang waren blijven liggen. Ook de appartementen werden onder handen genomen.

En wat blijkt: met een heerlijke lunch en rijkelijke BBQ erbij blijkt zo’n klussendag nog eens heel gezellig ook. Voor herhaling vatbaar dus, maar dan over een jaartje of twee pas. Voorlopig is Olivier vrij van achterstallig onderhoud.

Officieel fotomoment aan het eind van de klussendag:

super-de-luxe gas-BBQ

 Onze bewoners bij hun super-de-luxe gas-BBQ. Ze hebben er deze zomer, dankzij sponsor BBS, al volop van kunnen genieten.

BBS staat voor Best Buying Service en is ook gespecialiseerd op het gebied van barbecues en barbecue accessoires.

Sponsor van de BBQ

 

Geplaatst op 08 oktober 2016  

Olivierders quispelden erop los

Op oorlogssterkte hebben de Olivierders zich vrijdagavond op Quispel gestort. Een ijzersterk team van bewoners, ouders, familieleden en vrienden knalde er van zeven tot elf uur tegenaan.

Olivierders op oorlogspad

Terwijl de jeugd zich in de categorie ‘Jong en Wild’ op de prijzen van fast food stortte, boog een clubje Moergestel-kenners op leeftijd zich over de foto’s van kasteleins uit het verleden.

We waren van alle markten thuis! Alhoewel, van het pokerspel had niemand van ons kaas gegeten. En wie van Audacia zou in 1971 toch tot Oranje zijn doorgedrongen? Daar hadden we toch echt ook aan het damesvoetbal moeten denken: Wilma van Elderen!

Het ging er bij toeren hectisch aan toe, maar bij het haastig verzamelen van al onze antwoorden zag het resultaat er toch indrukwekkend uit. Tien vreemde munten hadden we ook in een zakje zitten. En ons loombandje was verdraaid kunstig geknoopt.

De Vliegende Brigade had zich buiten ook van zijn taak gekweten. We wisten hoeveel mensen om 22.18 uur in de Raadhuisstraat uit de bus stapten. En de rebus op het Sint-Jansplein brachten we ook tot een goed eind.

Remake van FleetwoodMac en Oasis

Onze remakes van de albumcovers van Fleetwood Mac en Oasis waren niet van echt te onderscheiden. En het enthousiasme op de groepsfoto moet ook extra punten hebben opgeleverd.  

Ook omdat alle internetverbindingen pico bello waren, moet het de Olivierders gelukt zijn om een stuk hoger te reiken dan de 51e plaats van vorig jaar. Maar dat horen we zaterdag pas. Wie zin heeft om de prijsuitreiking mee te beleven: de spannende feestavond begint om 20.00 uur in ‘t Draaiboompje. 

 

Geplaatst op 16 oktober 2016  

Olivierders stijgen met stip op ranglijst van Quispel

Het Quispel-team van Olivier heeft het een stuk beter gedaan dan vorig jaar. Eindigden we in 2015 nog op de 51e plaats, nu stonden we al op plaats 39. Als die trend zich doorzet, winnen de Olivierders in 2020 de Moergestelse dorpskwis. Of zijn we dan al te optimistisch?

op de uitslagenavond

De uitslag werd zaterdag bekend gemaakt op een lange feestavond in 't Draaiboompje.


MQV De Gèsseligheid, het team met de Veerkes als thuisbasis, won net als vorig jaar de eerste prijs. Misschien moeten we kastelein Marc toch maar eens gaan uithoren hoe ze dat daar klaarspelen...

Tweede werd Wittenie met Joep, de broer van Harm, in de gelederen. Patrick reikte met zijn team van de Vonder (Skool) tot de 27e plaats. De Mechelse Herders, de vriendengroep van Ton en Wilhelmien, deden het nog beter: plek 24.

 

Geplaatst op 20 december 2016  

De kerstgedachte van het Antonius Huis

Mooie traditie: de senioren van het Antonius Huis en de bewoners van Olivier zetten samen hun kerststukjes in elkaar.

Ook dit jaar leverde dat weer een rijkelijk gevulde tafel op, voordat de stukjes hun weg naar alle appartementen in het huis vonden.

 

Geplaatst op 20 december 2016  

Nieuwsbrief nr.28 met de Beste Wensen

Wij willen iedereen die Olivier een goed hart toedraagt ook van harte fijne kerstdagen en een heel gelukkig Nieuwjaar toewensen.

In de laatste nieuwsbrief meer beste wensen en een overzicht van de activiteiten van het laatste half jaar.

Bekijk de nieuwsbrief nr. 28 in PDF-formaat

Hier staan alle Nieuwsbrieven

 

Geplaatst op 01 januari 2017  

2017 !

Tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee, een.... 2017 !

 

Met groot enthousiasme werd de laatste seconden van het oude jaar in de gezelligste huiskamer van Moergestel het glas alvast op het nieuwe jaar geheven.

 Gelukkig Nieuwjaar allemaal!