Nieuwsarchief

Op deze pagina staan
alle nieuwsberichten
uit het jaar 2015

Nieuwsberichten

van Oud naar Nieuw
01 januari 2015

 
Olivier op MTV
04 januari 2015

 
Bingo !!!
28 maart 2015

 
Jong en Oud kent elkaar
29 maart 2015

 
De Twaalf van Olivier
15 mei 2015

 
 
 
Nieuwsbrief nr.24
04 juni 2015

 
Nieuw in Moergestel: T.I.M.
05 september 2015

 
Nieuwsbrief nr.25
29 september 2015

 
Ook Olivier Quispelt
10 oktober 2015

 
Visie en Organisatie
22 oktober 2015

 

Geplaatst op 01 januari 2015  

van Oud naar Nieuw

Olivier heeft spelend en knallend het nieuwe jaar begroet. We wensen iedereen veel geluk en gezondheid in een onbeperkt mooi 2015!

 

 

Geplaatst op 04 januari 2015  

Olivier op MTV

De lokale omroep van Moergestel, MTV, besteedde op oudejaarsavond uitgebreid aandacht aan Olivier.
Opnames van het kerstdiner, interviewtjes met Marjoleine, Patrick en Tijn en ook nog een studiogesprek met Ingrid en onze teamleidster Mémelle.
Prachtige pr aan het eind van ons lustrumjaar.

 
Het origineel staat op YouTube
 

Geplaatst op 01 februari 2015  

Olivierders veroveren Pieregeblèr

Hakke takke biertje pakken! 

Als allerlaatste act op het Pieregeblèr veroverden de Olivierders in Den Boogaard de harten van het Moergestelse publiek. Het enthousiasme sprong van het podium over op de zaal. En na afloop klonk het applaus als een orkaan.

We pakten naast de prijzen, maar dat mocht de pret niet drukken. Volgend jaar zijn de Olivierders zeker weer van de partij. Want gezelliger integreren bestaat niet!

Alle tien liedjes van het Pieregeblèr staan op een cd. Dus wie carnaval in de Moergestelse kroegen gaat vieren, hoort de Olivierders vast nog eens langskomen.

Bedankt Pierewaaiers voor de uitnodiging en de perfecte organisatie! En chapeau Ingrid van de Roer en Joep de Ruiter voor de begeleiding van onze artiesten.

Olivier zet Moergestel op z'n kop in de allerlaatste act op het Pieregeblèr:

 

Introductie filmpje over de Olivierders voor het Pieregeblèr:

 
 

Geplaatst op 21 maart 2015  

Open Olivier Dag op zondag 31 mei 2015

Agenda pakken en noteren: zondag 31 mei 2015 zet Olivier de deuren open. Van twaalf tot zes heten we iedereen welkom die de sfeer van Olivier eens wil proeven. We bouwen op de eerste Open Olivier Dag binnen en buiten een feestje. Er is live muziek van The Blues Sparks, met onze eigen Harm de Ruiter op gitaar. Harmonie Prinses Juliana heeft beloofd een serenade te brengen. En burgemeester Hans Janssen komt samen met de Olivier-bewoners een lied zingen. Verder stalt onze zorgverlener ASVZ allerhande informatie uit en houden we een loterij met tal van leuke prijsjes. Maar het mooist van al zijn de artistieke pareltjes die onze bewoners tentoonstellen en te koop aanbieden. Dat er hard aan gewerkt wordt, bewijst het filmpje!

 

 
Bekijk het filmpje in vol formaat op YouTube
 

Geplaatst op 28 maart 2015  

Bingo !!!

Donderdagavond, 19 maart, was het BINGO! voor Olivier.

Teamleidster Mémelle zat samen met Lorraine en Hanneke vol spanning te kijken naar Moergestel TV. Zouden de vier bingokaarten die ze bij de harmonie gekocht hadden goed voor een prijsje zijn?
Lorraine moest al na enkele momenten nog maar 1 getal. En ja hoor, BINGO! Meteen de studio gebeld. De drie geluksvogels mochten de hoofdprijs op komen halen.
Live in de uitzending kreeg Olivier 135 euro in de handen gedrukt, met een mooie bos bloemen erbij.
En nu stonden de drie ook nog eens met een foto in Moergestel Nieuws:

 

Ze waren door het dolle heen. Hanneke en Lorraine hebben de oren van Mémelle ook flink uitgetest: BINGOOOOOOOOOO! 
Het geld zal goed worden besteed: iets leuks voor alle bewoners.

 

Geplaatst op 29 maart 2015  

Jong en Oud kent elkaar

'In de kern' is het lijfblad van Woonstichting Leystromen.

De uitgave  van maart 2015, regio Oisterwijk, wordt opgesierd met een portret van Leroy en Riet:

 

Bekijk hier het artikel ...

 

 

 

Geplaatst op 15 mei 2015  

De Twaalf van Olivier

Mei 2015, in 'AanZet', het informatietijdschrift van ASVZ beschrijft Tom Tacken de deugden van Olivier.

De Twaalf van Olivier

 

Bekijk hier het artikel

 

 

Geplaatst op 16 mei 2015  

Open Olivier Dag nadert

 31 mei, Open Olivier Dag

 

Geplaatst op 30 mei 2015  

Voorbereiding Open Olivier Dag

Er werd hard gewerkt  om de Open Dag van koopwaar te voorzien.

Ziehier de produktie van onze bloemenkoninginnen.

 

Geplaatst op 03 juni 2015  

Open Olivier Dag (filmpje)

Als harmonie Prinses Juliana een serenade komt brengen én de burgemeester een loflied aanheft, dan kan de dag niet meer stuk. Ondanks de miezerregen genoten de bewoners van Olivier zondag 31 mei dan ook van hun eerste open dag. Voor herhaling vatbaar, zo’n minifestivalletje bij het Antonius Huis.

Kenmerkend was de reactie van burgemeester Hans Janssen op het verzoek om een warm woordje tot de Olivier-bewoners te komen richten. Prima, maar laten we samen ook wat zingen, stelde Janssen voor. Zes jaar geleden, bij de opening, leverde hij ook al zo’n zangprestatie. Toen werd het bekende lied van de Veulpoepers omgevormd tot ‘er was nog nooit zoveel plezier als in het huis van Olivier’. Nu werd het vrij naar Guus Meeuwis: ‘... en dan denk ik aan Olivier, want daar brandt nog licht’.

Al improviserend met The Blues Sparks nam Janssen vanachter het keyboard het publiek en de bewoners van Olivier mee op sleeptouw. Zijn ambtsketting vertrouwde hij tijdens het spetterende optreden aan Guy toe.

De dag was sowieso sfeervol begonnen met de muzikanten van Prinses Juliana, die bereid waren om op hun meiwandeling bij Olivier halt te houden. Voorzitter Martien Oerlemans liet in zijn toespraak weten dat de twaalf van Olivier er helemaal bij horen: ‘Je komt ze overal tegen in het dorp.’

De bewoners van Olivier hebben alle twaalf zo hun beperkingen, maar dat belet ze niet om volop mee te draaien in het dorpsleven. Zo af en toe het dorp uitnodigen, hoort er dan ook bij. Tal van belangstellenden namen een kijkje in de gemeenschappelijke keuken en woonkamer van Olivier en in een van de appartementen.

Er kwamen ook veel vragen over de opzet van een wooninitiatief als Olivier, waarbij de ouders zelf met de persoonsgebonden budgetten van hun kinderen 24-uurs zorg inkopen. ‘Vrienden maken’, dat was de doelstelling achter de Open Olivier Dag. En dat is dan ook gelukt. Sommige bezoekers gaven zelfs aan als vrijwilliger voor de jongeren van Olivier wat te willen betekenen. Keertje koken, spelletjes doen, uit wandelen gaan: bij Olivier krijg je er goeie zin van.

 

Bekijk het filmpje in vol formaat op YouTube

 

Geplaatst op 04 juni 2015  

Nieuwsbrief nr.24


Op 30 mei 2015 hebben we ondanks het miezerige weer een fantastische Open Olivier Dag gehad, met veel belangstelling en met een geweldig optreden van burgemeester Hans Janssen.

Bovendien hebben we het 40-jarig huwelijk van Bert en Marianne Stasse, de grondleggers van Olivier, mee mogen vieren.

Alle reden dus om weer met een nieuwe mailnieuws te komen waarin ook degenen die er niet bij konden zijn, via de foto's een indruk kunnen krijgen van deze geweldige dag!

( met  dank aan Marjan Pollemans )
 

Bekijk de nieuwsbrief nr. 24 in PDF-formaat

 

Geplaatst op 05 september 2015  

Nieuw in Moergestel: T.I.M.

Patrick zette in de zomer van 2015 Moergestel op de kaart met een uniek Toeristisch Informatie Centrum.

 

Uiteraard werd dat ook opgemerkt door de lokale omroep van Moergestel, MTV:

 

En ook inOisterwijk schonk aandacht aan ons TIMmetje.
 

Geplaatst op 29 september 2015  

Nieuwsbrief nr.25


Binnenkort, 2 oktober,  wordt de zesde verjaardag van Olivier gevierd. Hij is gegroeid, staat stevig in zijn schoenen en gaat een mooie toekomst tegemoet.
 
Eerst even een terugblik op de afgelopen maanden met een nieuwe nieuwsbrief. Daarin wordt ook een nieuwe bewoner voorgesteld: Junis Holthuis.

( met dank aan Marjan Pollemans )
 

Bekijk de nieuwsbrief nr. 25 in PDF-formaat

 

Geplaatst op 10 oktober 2015  

Ook Olivier Quispelt

Quispel is een dorpsquiz waar de helft van Moergestel op tal van plekken aan meedoet.
Teams halen 's avonds om 7 uur in Den Boogaard een envelop vol met vragen op en gaan dan als de wiedeweerga op zoek naar de antwoorden. Daarvoor krijgen ze vier uur de tijd. Het gaat om allerhande vragen: algemene kennis, maar vooral ook weetjes over Moergestel.

Een paar Olivier-fragmenten uit het verslag van de lokale omroep van Moergestel, MTV:

 

Uiteindelijk eindigde team Olivier (bewoners, ouders, senioren, vrijwilligers) onder de bezielende leiding van Drs. Olivier op de 51ste plaats, hetgeen aanzienlijk beter was dan het vorige jaar...
 

Geplaatst op 22 oktober 2015  

Visie en Organisatie

Voor een wooninitiatief is het van groot belang dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen.
In 2007 werd daarom een document opgesteld waarin de doelen en eigenschappen van Olivier werden omschreven en vastgesteld. 
Een aan de actualiteit aangepaste versie van het oude visiedocument werd gepresenteerd, besproken en vastgesteld op de bijeenkomst van de Raad van Belanghebbenden van 15 oktober 2015.

Bekijk het vernieuwde en uitgebreide Visie-document uit 2015

 

Geplaatst op 17 december 2015  

Nieuwsbrief nr.26 met de Beste Wensen

Met deze nieuwe versie van het Olivier-mailnieuws willen wij iedereen die bij Olivier betrokken is of Olivier een goed hart toedraagt van harte een gelukkig nieuw jaar toewensen.

Bekijk de nieuwsbrief nr. 26 in PDF-formaat