Special Olympics Golfen in Twente

Op 10,11 en 12 juni waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 waar Thijs en Guy deel aan hebben genomen op het onderdeel golf.

Beiden mannen zijn lid van Prise d’eau Golf in Tilburg alweer zo’n 5 jaar ongeveer.

Guy heeft geslapen in een hotel met de andere golfers, vrijwilligers en ouders van Prise d’eau. Thijs heeft met zijn familie 3 nachten geslapen in een vakantiehuisje in de buurt.

Op vrijdag 10 juni hebben ze een rondje gelopen in het stadion van Twente waar veel publiek was aldus Guy. Op zaterdag was er een open ronde, een soort selectie ronde en op zondag waren de echte wedstrijden.

Guy met zijn tevreden coach

Guy: het is goed gegaan, ik ben als eerste geëindigd en ga volgend jaar naar de World Games in Berlijn, 2 weken lang met mijn vader. Op de vraag waar hij goed in is antwoordt hij: de afslag (ver slaan), maar hij is ook goed in het korte spel. (wil je weten wat dat precies betekent dan vraag het maar aan Guy, hij kan er, vol enthousiasme, volop over vertellen.) Na even denken geeft hij aan dat hij ook goed is in de tiende hole (zeg maar de derde helft bij voetbal)

 

Thijs met zijn oom Henk

Thijs vertelt dat hij vierde is geworden in zijn categorie en hij heeft een soort medaille gekregen. Het weer was eigenlijk te warm om te golfen maar het was ook winderig. Thijs vertelt dat hij 1 keer in zijn “golfcarrière” een Hole in one heeft geslagen toen hij nog maar een half jaar golfde. Dat is uniek, zegt Guy spontaan; Thijs vult aan dat geluk zeker een rol heeft gespeeld.

een trotse Thijs

Het tweetal sluit af met de mededeling dat iedereen altijd welkom is om te komen kijken aan de Gilzerbaan 400 in Tilburg.

naar boven ↑
© 2009-2020 Copyright Stichting Olivier Moergestel en Vereniging Olivier Moergestel
alt_tekst  Site Ontwerp Rachel & co   alt_tekst
//