‘Mijn geheim? Gewoon doorgaan tot ’t laatste gaatje’

In het Brabants Dagblad van 4 januari 2023 (STAN SCHRIJEN):

 

Slechts twee Nederlandse G-golfers doen in juni mee aan de Special Olympics World Games in Berlijn. Een van hen is Guy Wouters uit Moergestel, die niet alleen in het golf progressie blijft boeken.

Bovenop de kast, thuis in Moergestel, heeft Guy Wouters (33) al bijna evenveel bekers en trofeeën bij elkaar verzameld als zijn grote voor­ beeld Rory Mclllroy. Zo deed hij drie keer mee aan de Special Olympics Nederland en won hij meerdere malen de Prise d’Eau G-golf Open en de zomer- en wintercup van de club. Komend jaar komt daar misschien wel een Olympische medaille bij, als Wouters deel gaat nemen aan de Special Olympics World Games in Berlijn.

“Vanaf de eerste keer was ik verkocht”, zegt Wouters over het moment dat hij, op vakantie in het buitenland, zijn eerste golfballetje wegsloeg. Later liep hij bij golfclub Prise d’Eau een oefenrondje en daar werd op dat moment net een afdeling voor G-golf opgezet. Wouters kende na zijn geboorte een moeilijke start en heeft te kampen met een spraak­ gebrek en leerachterstand. ,,Maar hij is ontzettend gegroeid en altijd positief”, zegt zijn moeder Marjo Boumans.
Veel oefenen
“Gewoon doorgaan tot het laatste gaatje”, verklapt Wouters zelf zijn geheim. ,,En als er iets verkeerd gaat, afsluiten en doorgaan.” Dat geldt voor het dagelijks leven en komt zeker ook terug in het golfen. Want nadat hij zo’n zes jaar geleden zijn eerste bal sloeg boekte hij de nodige progressie. Hoe dat in zijn werk ging? ,,Veel oefenen”, zegt Wouters. “Goed aanvoelen wat er goed en fout gaat en steeds beter om kunnen gaan met tegenslag. In golf heb je betere dagen en mindere dagen en dat moet je goed kunnen verwerken. In mijn hoofd kom ik soms nog wat concentratie tekort.”

“Maar mijn slagen met de driver zijn mooi en ver. Al heb ik daar wel extra training in gehad, want daarvoor had ik nog een afwijking naar rechts. Met een andere handgreep gaat het nu veel beter.”

En dat is maar goed ook voor Wouters, die in het aankomende half jaar nog meer extra les krijgt om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Special Olympics World Games, die van 17 tot en met 25 juni in Berlijn worden gehouden. Daar zal Wouters samen met zijn vader Hubert-Jan als ‘unified-speler’ een team vormen, waarbij beide team­ leden om beurten slaan en negen holes afwerken.
Levels

,,In het G-golf bestaan de levels één tot en met vijf”, vertelt Wouters, die normaal gesproken op level vier uitkomt en dan alle slagen zelf uit­ voert, maar in Berlijn op level twee zal spelen. Dat heeft dan weer te maken met toewijzingen, legt zijn vader uit. ,,Daar was geen keuze in. Het Nederlands Olympisch Comité heeft vanuit de organisatie plaatsen voor een man en een vrouw op dit level aangewezen gekregen.”

Met een crowdfundingsactie is de benodigde 4000 euro opgehaald voor coaching, kleding en het verblijf.

“Ik hoop vooral veel plezier te hebben en misschien dat ik in de top vijf of top tien kan eindigen”, zegt Wouters over zijn ambities op de World Games. ,,Maar de belangrijkste hole blijft toch altijd de tiende hole”, besluit Wouters, daarmee doelend op de gezelligheid na afloop.

 

naar boven ↑
© 2009-2020 Copyright Stichting Olivier Moergestel en Vereniging Olivier Moergestel
”alt_tekst”  Site Ontwerp Rachel & co   ”alt_tekst”
//